Política 10/06/2022

Podem vol que la gent no pugui comprar un habitatge a les Illes si no fa dos anys que hi està empadronada

Aquesta és una de les propostes del partit per garantir el dret a l'habitatge

ARA Balears
2 min
Un habitatge en venda a Felanitx

PalmaPodem ha presentat aquest divendres una bateria de propostes en matèria d'habitatge, entre les quals s'ha inclòs restringir la compra d'habitatges a qui no faci com a mínim dos anys que estigui empadronat a les Balears. Aquesta és només una de les cinc propostes que han presentat aquest divendres en una roda de premsa i que faran arribar als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa.

La portaveu de Podem Mallorca, Aurora Ribot, ha explicat que la proposta de restringir l'accés a la compra d'habitatges respon al fet que "el mercat té uns preus desorbitats perquè hi ha qui adquireix habitatges per a ús no residencial, que només s'usen unes poques setmanes a l'any i que queden buits, quan la gent de les Illes no pot desenvolupar els seus projectes de vida per no tenir accés a un habitatge digne".

Per part seva, la portaveu del partit a Eivissa, Viviana de Sans, ha comentat que "el problema amb l'habitatge a Eivissa no només està expulsant les famílies que fa molts anys que resideixen a l'illa i n'han de partir, sinó que s'ha arribat al punt en què s'estan posant en qüestió els serveis públics essencials". Respecte de la situació del mercat eivissenc, De Sans ha matisat que "les polítiques del Partit Popular continuen apostant pel turisme de masses i amb aquesta dinàmica l'única cosa que s'aconsegueix és l'expulsió de la gent que viu a Eivissa".

En la roda de premsa, la portaveu de Menorca, Cristina Gómez, ha explicat que l'illa "té 50.000 habitatges i només 30.000 són d'ús residencial: tenim 5.000 cases buides i 15.000 de destinades a lloguer turístic o són segones residències".

Les altres propostes de la moció són que el parc d'habitatges de la Sareb passi a la ciutadania, que totes les illes siguin considerades zones tensades, que s'abaixi de deu a cinc el nombre d'habitatges per ser qualificat com a gran tenidor i que la Llei d'habitatge de les Balears "sigui desplegada en el conjunt".

stats