Societat 05/03/2020

Protesta a la Intermodal per la baixa freqüència del servei de tren

Durant la concentració el personal de seguretat de l'estació n'ha retingut un dels usuaris

Ara Balears
1 min
Imatge dels usuaris protestant a la Intermodal.

PalmaL'estació Intermodal de Palma ha estat l'escenari d'una protesta pacífica aquest dijous. A primera hora del matí, els usuaris del tren s'han concentrat davant els torns giratoris per protestar per la baixa freqüència del servei de tren.

Segons ha informat l'ARA Balears, durant la protesta el personal de seguretat de l'estació ha retingut un dels usuaris i els sis membres de la Policia Nacional que estaven allà han demanat el DNI a diverses persones. "Volem: més trens, més capacitat, més freqüències, torns oberts quan arribem tard i millor tracte de SFM i CTM", defensaven en un dels cartells.

El mes de gener passat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, va anunciar un acord amb els sindicats de SFM per a incrementar la plantilla i abordar en la segona meitat de 2021 un increment de les freqüències, segons ha informat Efe.

Fa unes setmanes ja hi va haver polèmica per la cancel·lació dels serveis exprés en els trens que sortien i arribaven a Palma a causa d'una avaria mecànica en algunes de les unitats. Precisament per aquest motiu, SFM va obrir un expedient a l'empresa de manteniment per no haver pres mesures amb més antelació per evitar afectar el servei.

A més, ha reclamat a l'empresa fabricant la substitució de la peça a totes les unitats. Aquesta peça s'anomena reductora i és un mecanisme que transmet la potència del motor a les rodes.

stats