Meteorologia
Societat 18/07/2022

Protecció Civil manté l'alerta per alt risc d'incendis i temperatura alta a les Illes

La màxima se situarà entorn dels 38 graus durant tota la setmana

ARA Balears
2 min
Una turista passejant pel centre de Palma.

PalmaLa Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), manté l'alerta per risc extrem d'incendis forestals i per temperatura alta a les Balears i la Península. Segons assenyala l'Aemet, la temperatura màxima continuarà fregant els 38 graus a les Balears durant tota la setmana, fet que augmentarà el perill d'incendis forestals a l'Arxipèlag.

Salut ha recalcat que a les Illes encara no hi ha hagut cap notificació per cop de calor, ni ingressos ni defuncions. No obstant això, subratllen que a les Balears encara no s'ha registrat la forta onada de calor que ha arribat a la Península.

Amb tot, l'Aemet ha destacat la temperatura registrada aquest diumenge al municipi d'Eivissa, que va arribar als 37,6 graus a l'estació Eivissa-Vila, el màxim històric comptabilitzat en aquest punt. Segons ha explicat l'Aemet, en altres estacions de l'illa sí que s'havien superat aquestes dades en anys anteriors, encara que en el municipi d'Eivissa és la màxima registrada des que n'hi ha dades. A més, ha informat que la temperatura de la superfície de la mar ja supera els 28 graus al voltant de l'Arxipèlag.

Davant aquesta situació, Protecció Civil i Emergències aconsella els ciutadans que adoptin mesures de prevenció. En concret, a causa de la temperatura alta, recomana limitar l'exposició al sol; mantenir-se a llocs ben ventilats; ingerir menjars lleugers i regulars; beure sovint aigua o líquids; vestir amb roba de colors clars i que cobreixin la major superfície de pell possible i el cap.

A més, destaca la importància d'evitar exercicis físics prolongats a les hores centrals del dia i d'interessar-se per les persones majors i malaltes, i aquelles que visquin soles o aïllades.

stats