Societat 04/11/2019

Prop d'un centenar de persones es concentren a Palma en contra de la sentència de la Manada de Manresa

La manifestació ha estat convocada pel Moviment Feminista de Mallorca i se suma a les que s'han fet arreu de l'Estat

Elena Navarro
2 min
Imatge de la concentració, aquest vespre a la Plaça de Cort

Palma"Germana, jo sí que et crec", "No és abús, és violació" i "Cap agressió sense resposta" han estat algunes de les consignes que han clamat aquest dilluns vespre el prop de centenar de persones que s'han manifestat a la plaça de Cort de Palma en contra de la sentència de la Manada de Manresa. Sobretot dones de totes les edats, però també homes, han acudit a la convocatòria del Moviment Feminista de Mallorca, que s'ha sumat a les manifestacions que s'han fet a tot l'Estat.

L'Audiència de Barcelona va fer pública la sentència dimecres passat, la qual condemna cinc dels set processats a penes d'entre 10 i 12 anys de presó per abús sexual i no per agressió, mentre que dos més queden absolts. En la concentració a Palma, membres del Moviment Feminista de Mallorca han llegit un manifest que recorda que "la víctima va ser violada per torns en una fàbrica abandonada" i han condemnat que "malgrat la brutalitat del crim, el tribunal considera que aquest no pot ser tipificat com a agressió sexual, perquè la víctima estava inconscient i, per tant, considera que no hi va haver violència ni intimidació".

En aquest sentit, han exigit una modificació urgent del codi penal i que s'apliqui l'article 35 del conveni d'Istanbul, "perquè sense consentiment explícit, el que es produeix és una violació". A més, han demanat que les dones que aconsegueixen accedir amb proves a un jutjat "no quedin exposades a interpretacions antiigualitàries del dret a la llibertat sexual ni pateixin violència institucional".

Imatge de la concentració, aquest vespre a Palma

"Que aturin les 'manades' i violacions impunes", han exigit. "La violació de les 'manades' no és un problema sexual, és domini, és agressió a les dones, és el patriarcat en estat pur", han afegit. El manifest recorda que des de començament d'any fins a agost s'han produït almenys 42 agressions sexuals múltiples, i des de 2016, se n'han registrades un total de 134.

Per acabar, han reclamat "una educació afectivosexual amb valors d'igualtat i plaer mutu, que contrarestin una indústria de pornografia que trivialitza la violència cap a les dones". "Exigim una justícia en perspectiva de gènere que emani del poble", han reblat.

stats