Constructors
Societat 08/03/2024

Promotors critiquen que la majoria d'ajuntaments no apliquin el decret d'habitatge "per falta de voluntat"

En relació amb la indemnització a Kühn, han carregat contra els polítics: "Ser políticament ecologista surt barat, ser ciutadà és molt car"

ARA Balears
2 min
Óscar Carreras de la patronal de promotors immobiliaris

PalmaLa patronal de Promotors d'Immobiliària de les Balears ha advertit aquest divendres que la majoria d'ajuntaments de les Balears no estiguin disposats a aplicar el decret d'habitatge "per manca de voluntat i per evitar conflictes" dins els mateixos municipis. En una roda de premsa, el vicepresident de l'associació Óscar Carreras, ha lamentat que els consorcis "hagin anat a allò més fàcil" i estan "desaprofitant" l'oportunitat que se'ls dona des del Govern per facilitar l'habitatge. "Sempre s'acusa els promotors d'especular i ha arribat el moment de donar la volta a l'argument", ha afirmat.

Els promotors feren aquest passat dijous l'assemblea general, a la qual traslladaren que Palma, Inca, Andratx i Calvià a Mallorca, Santa Eulària a Eivissa i Ferreries i Sant Lluís a Menorca vulguin aplicar la proposta de l'Executiu autonòmic. "No hi ha excusa", ha dit Carreras, referint-se al fet d'impulsar tramitacions per la via d'urgència. Per al president dels promotors, Luís Martín, és "lamentable" que els consistoris "menyspreïn" el text. "Els donen una oportunitat i ajuntaments de tots els colors l'estan rebutjant", ha alertat.

D'altra banda, en relació amb els 96 milions d'euros que haurà de pagar el Govern per la desclassificació de Muleta II, els promotors han criticat la "supèrbia" dels polítics que van prendre una decisió "i que no n'hauran d'assumir el cost". "Ser políticament ecologista surt barat, ser ciutadà és molt car. Tocarem a uns 100 euros", ha assegurat. El president dels promotors diu que l'administració "va esperar" que s'urbanitzàs per desclassificar i que es podria haver negociat perquè el cost de l'administració fos menor.

Comissió de Medi Ambient

A preguntes dels mitjans, Luís Martín s'ha referit a les seves declaracions sobre la Comissió de Medi Ambient (en un fòrum va dir que caldria cremar-la) i, encara que ha assegurat que no se'n penedeix, ha afegit que "ha d'existir". Martín ha lamentat que les seves declaracions informals s'hagin tergiversat mediàticament i políticament i ha recordat que va dir que "caldria cremar-la i començar de nou", lamentant que la bona feina dels tècnics "s'intoxiqui" per la direcció.

stats