Societat 21/02/2022

Els promotors del Col·legi de Docents acusen el Govern de fer un "boicot" a la seva posada en marxa

La seva creació es va publicar en el BOIB el 2019 i "tres anys després encara no existeixen uns estatuts"

ARA Balears
1 min
Un professor en un centre de les Illes.

PalmaEls promotors del Col·legi de Docents de les Balears han acusat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat de fer "boicot" a la posada en marxa d'aquest organisme. Segons han informat en un comunicat, la seva creació es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) el febrer del 2019.

Segons han explicat, encara que es van aprovar els estatuts i es van entregar a l'administració per què els revisàs i els aprovàs, "tres anys després encara no existeixen uns estatuts". "Des del 2019 la creació del Col·legi Professionals de Docents s'ha vist afectada per la pandèmia de la burocràcia", asseguren.

En aquest sentit, la coordinadora del Col·legi ha remarcat que la llei educativa que es preveu aprovar aquest dimarts s'ha elaborat cercant "consens entre les forces parlamentàries", però "no es pot dir que s'hagi cercat el mateix consens amb les entitats de la comunitat educativa", ja que en el procés ha faltat el mateix Col·legi.

Aquests tres anys "fan que costi trobar bona fe o bona voluntat per part de l'Administració", per això demanen a la Conselleria de Presidència i d'Educació que hi hagi "mediació". Cal recordar que les Balears van ser la primera comunitat de l'Estat a tenir un Col·legi de Docents, que va néixer amb l'objectiu de prestigiar la professió i donar un impuls a la tasca educativa.

La proposta del Col·legi la va fer Més per Menorca després d'haver-la consensuat amb associacions de docents de Mallorca, Menorca i Eivissa, i d'aconseguir el suport de MÉS per Mallorca, Gent per Formentera i Podem.

stats