Política 29/01/2019

Les Balears aproven el primer Col·legi de Docents de l'Estat

L'objectiu d'aquest organisme és prestigiar la professió i donar un impuls a la tasca educativa

Ara Balears
1 min
Parlamentaris i representants dels docents, després de l'aprovació del Col·legi de Docents.

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha modificat aquest dimarts la Llei de col·legis professionals per tal de possibilitar la creació del Col·legi Professional de Docents, un organisme que serà pioner a tot l’Estat. La proposta del Col·legi la va fer el passat maig MÉS per Menorca després d'haver-la consensuat amb associacions de docents de Mallorca, Menorca i Eivissa, i d'aconseguir el suport de MÉS per Mallorca, Gent per Formentera i Podem.

El diputat de la formació menorquina, Josep Castells, s'ha mostrat molt satisfet i ha comentat que "amb aquesta llei, estam dient que la docència és una activitat d'interès general a les Illes Balears".

L’objectiu del Col·legi de Docents és donar un impuls a la docència com a professió i servir, també, per millorar la tasca educativa, ja que permetrà l’autoregulació dels docents, els quals podran compartir recursos i un codi ètic.

El Col·legi agruparà els professionals que estiguin habilitats per a l'exercici de mestre d'Educació Infantil i Primària, professor de Secundària i Universitat, i serà de col·legiació voluntària.

stats