Societat 29/08/2019

Projecte Home celebra el 32è aniversari reivindicant el "dret al canvi"

Aquest dijous vespre ha celebrat un acte multitudinari, que ha inclòs actuacions musicals creades per les persones usuàries

Elena Navarro
2 min
Interpretació de 'Testimoni', una peça musical creada a partir d'experiències d'usuaris

PalmaDesenes de persones -entre usuaris, familiars, exusuaris, autoritats polítiques i amics de l'entitat- han acudit aquest dijous vespre al 32è aniversari de Projecte Home Balears, que enguany s'ha dedicat a reivindicar el dret al canvi de vida de les persones. L'acte central ha estat la interpretació de 'Testimonis', una peça musical creada per persones usuàries, voluntàries i col·laboradores de Projecte Home, a partir de testimonis d'usuaris que responien tres qüestions: qui era, qui som i qui vull ser. A més, Toni Pascual, també usuari, ha donat el tret de sortida a la cerimònia amb la interpretació del tema 'Canvi', creat per ell mateix.

Jesús Mullor, president executiu de l'entitat, ha defensat que "Projecte és estar al costat de persones que lluiten, res més", i ha agraït la presència de totes les "persones significatives" per l'entitat en el seu aniversari. Per part seva, Tomeu Català, president de les fundacions de Projecte Home Balears, ha afirmat que "Projecte és una provocació al canvi", no només des de la teoria. "Nosaltres no filosofam sobre el canvi, nosaltres donam opció al canvi", ha afegit.

Projecte Home celebra el 32è aniversari reivindicat el "dret al canvi"

Català ha explicat que l'oportunitat de canvi no "només és per als usuaris, sinó també per a tots els que ens apropam al projecte". "Quan estic malament, vaig a la comunitat de Campos sol, perquè la vida que hi ha a qualsevol comunitat no és una farsa, és un 'fer', un viure intensament", ha continuat.

"A mi el cava no m'agrada, i jo sempre he brindat amb aigua. Als qui em deien que duia mala sort, els deia: 'Per aquí!'. Jo he brindat tota la vida amb aigua i he tingut molt bona sort", ha conclòs el president de les fundacions, entre aplaudiments i rialles. L'acte ha conclòs amb un berenar, elaborat pels usuaris i les seves famílies.

stats