Política
Societat 04/12/2023

Prohens no es planteja "de cap manera" la destitució del vicepresident Antoni Costa

La presidenta del Govern considera que s'ha actuat amb la màxima contundència i que s'han donat totes les explicacions

1 min
Imatge d'arxiu de Costa i Prohens al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, no es planteja "de cap manera" la destitució del vicepresident Antoni Costa. Així ha respost aquest dilluns a preguntes dels mitjans de comunicació sobre la petició que ha fet l'oposició en aquest sentit.

Cal recordar que el també conseller d'Economia, Hisenda i Innovació ha estat qüestionat d'ençà que es va conèixer que havia nomenat Joan Antoni Serra Ferrer gerent de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació (Ibetec) malgrat estar processat per una presumpta agressió sexual. Costa, tot i reconèixer l'error del nomenament i assumir-ne la responsabilitat en exclusiva, també ha deixat clar des del primer moment que no considerava que hagués de dimitir.

Avui la presidenta del Govern Marga Prohens ha explicat que, tot i la insistència de l'oposició, no es planteja la destitució de Costa perquè considera que ha actuat "amb total contundència, tot d'una que va tenir coneixement d'obertura de judici oral, i que ha donat explicacions". Per a Prohens, es tracta d'un error humà i assegura que "els polítics som humans, no som infal·libles. És clar que aquest cas no s'hauria d'haver produït i s'havia de demanar disculpes a les víctimes. I així ho vàrem fer tant el conseller com jo mateixa".

Prohens ha considerat que "a partir d'aquí que l'oposició ho estiri tot el que vulgui, però jo demanaria si és que no té res més a opinar sobre el govern de les Illes Balears".

stats