Massificació turística
Societat 18/06/2024

Prohens, sobre les protestes: "El Caló del Moro necessita que es deixin de fer aquest tipus d'accions"

La presidenta del Govern és contrària a la protesta i diu que l'espai natural "necessita un moment de respir"

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, en roda de premsa

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha traslladat el seu "màxim respecte" a la protesta duita a terme aquest diumenge al Caló del Moro, contra la massificació turística, però ha assenyalat que aquest espai "necessita un moment de respir". "Necessita que es deixin de fer precisament aquest tipus d'accions", ha considerat.

Així s'ha expressat la líder de l'Executiu aquest dilluns en declaracions després d'una visita a Cabrera, a les quals ha remarcat les paraules de la batlessa de Santanyí, Maria Pons, qui va subratllar que el caló "és un espai natural, petit, fràgil i protegit, que necessita un moment de respir". Igualment, ha mostrat el suport del Govern a la Guàrdia Civil, que va identificar diverses persones que eren a la platja en aquell moment. En aquesta línia, Prohens ha dit que la Guàrdia Civil va fer la seva tasca i que la protesta no tenia l'autorització pertinent.

Per la seva banda, el delegat del govern espanyol a les Balears, Alfonso Rodríguez, ha explicat que l'objectiu de les identificacions era "per intentar saber qui eren els promotors de la concentració". "És el procediment habitual en aquests casos", ha defensat. "El que va passar ahir és que no hi va haver comunicació prèvia, per tant, la Guàrdia Civil, d'acord amb les seves competències, va decidir identificar alguns dels que es varen concentrar per intentar saber qui eren els promotors de la concentració", ha afegit. El delegat ha insistit en el fet que en aquests casos no és necessari que la Delegació requereixi la seva actuació de manera directa. "Arran de la inexistència de comunicació prèvia, els agents d'ofici varen actuar en un procés absolutament normal i ordinari", ha remarcat.

Així ha estat l'ocupació del Caló del Moro, a vista de dron
stats