Intervenció policial
Societat 18/06/2024

Els organitzadors de la protesta al Caló del Moro: "La intervenció policial va ser totalment intimidatòria"

Mallorca Platja Tour ha publicat a través de les xarxes socials un comunicat en el qual ha criticat l'actuació tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Local

ARA Balears
2 min
Agents de la Guàrdia Civl, aquest diumenge al Caló del Moro.

PalmaMallorca Platja Tour ha publicat a través de les xarxes socials un comunicat en el qual ha criticat l'actuació tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Local en la protesta contra la massificació turística d'aquest passat diumenge al Caló del Moro. "Volem denunciar que l'actuació de la Guàrdia Civil i de la Policia Local va ser totalment intimidatòria. Condemnam aquesta intimidació que va suposar que es col·locassin just al lloc de sortida de la platja, identificant els mallorquins aleatòriament i deixant passar els turistes que hi començaven a baixar", han assenyalat des de Mallorca Platja Tour.

En resposta a les declaracions del delegat del govern espanyol, Alfonso Rodríguez, han apuntat que "no es tractava de cap manifestació", sinó d'una trobada esporàdica difosa a través de les xarxes socials" i han recordat que en tot moment, els assistents varen participar-hi "pacíficament". "Uns ballaven ball de bot mentre uns altres aplaudien. Alguns van optar per tirar-se a l'aigua i nedar o per menjar un pa amb oli". "Eren grups d'amics, famílies senceres, parelles i la participació de gent que tenia un denominador comú: l'amor per aquesta illa".

També han apuntat que els turistes que arribaven van ser informats educadament i en les seves pròpies llengües per part dels voluntaris del motiu d'aquesta trobada i que en cap moment es va haver de lamentar cap problema amb ells. "No podem entendre, ara ni mai, que aquesta trobada pacífica i cívica hagi estat coartada per les forces de seguretat, que són de tots i totes". Finalment, han explicat que hi ha cert consens social en el fet que cal aturar i "anar perdent dependència del turisme, incorporant nous sectors productius de més qualitat econòmica, social i amb menys externalitats negatives que el model turístic que tenim, en què la massificació és bona part del mal".

stats