Societat 17/09/2020

El programa d'adopció de platges del GOB Menorca assoleix 80 inscrits en només dos dies

Els voluntaris rebran formació per saber com actuar davant determinats escenaris

Ivan Martin
1 min
La iniciativa del Gob reunirà diversos grups d'actuació a diferents zones del litoral menorquí.

MaóUna vuitantena de persones ja s’han inscrit per participar en el programa d’adopció de platges que impulsa el GOB Menorca. Es tracta d’una iniciativa que consisteix a crear grups reduïts d’acció amb l’objectiu de fer-se càrrec d’una platja, cala o zona del litoral, amb l’objectiu de retirar els plàstics, però també de gaudir de la natura.

El responsable de medi marí de l’entitat ecologista, Víctor Carretero, s’ha mostrat il·lusionat per l’interès que ha despertat una idea pionera i que es gestava al GOB des de fa dos anys. Carretero reconeix estar “sorprès” amb la manera com ha rebut la ciutadania el programa i explica que ja són 80 les persones que formaran part dels equips d’adopció: “No esperàvem aquesta resposta, fins i tot hi ha molta gent de Mallorca que hi està interessada i disposada a traslladar-se a Menorca per participar-hi”.

De tota manera, els equips del programa d’adopció de platges hauran d’estar preparats davant qualsevol eventualitat. Per aquest motiu, Carretero parla d’impartir cursos de formació a tots els voluntaris: “Facilitarem les eines necessàries i uns protocols per saber com actuar en el cas de trobar-se una nacra viva, un banc de meduses o una espècie invasora”, i insisteix en la rellevància del doble repte de l’acció: “Tots sabem de la problemàtica dels plàstics, però cal adonar-se d’altres qüestions com l’afectació a les praderies de posidònia”.

El nom de les platges no s'ha fet públic, però des de l'entitat ecologista asseguren que són una prioritat aquelles que no són urbanes, perquè ja reben l'atenció i les actuacions del servei insular de neteja del Consell.

stats