Societat 20/08/2020

El GOB demana a Medi Ambient que activi immediatament la neteja del litoral

L'entitat també ha demanat que aquest servei de recollida de residus a les platges i cales de l'Arxipèlag es faci durant tot l'any

Ara Balears
1 min
Imatge de plàstics surant a la mar.

PalmaL'entitat ecologista GOB ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que agilitzi l'adjudicació que va començar l'any 2019 del contracte del servei de neteja del litoral balear i que l'activi immediatament perquè el seu retard comença a tenir conseqüències visibles de brutor en els arenals, segons ha explicat l'entitat en un comunicat.

En un comunicat, el GOB explica que el consell d'administració de l'empresa pública Abaqua, que depèn de la Conselleria, va iniciar l'any passat el procediment de contractació del servei de neteja d'aigües de bany a les platges i cales de l'Arxipèlag. El passat mes de maig es varen aprovar l'expedient, la despesa i les condicions tècniques i administratives, però aquesta contractació es va suspendre arran d'un recurs presentat per l'empresa Gestión de Puertos y Litorales Sostenibles S.L. que es va desestimar el 31 de juliol.

El GOB lamenta que el retard en la posada en marxa d'aquest servei de neteja tingui "conseqüències visibles" enguany a les platges i cales de les Illes, sobretot per l'"elevada" quantitat de residus plàstics que s'hi troben. A més, l'entitat mediambiental sol·licita que revisi per què s'ha produït aquest retard de gestió administrativa, l'expedient de la qual es va aprovar el passat 20 de maig quan es preveia que les tasques de neteja començassin l'1 de juny.

L'entitat també demana al Govern que aquest servei de recollida de residus a les platges i cales de l'Arxipèlag es faci durant tot l'any perquè a l'hivern també es poden dur a terme aquestes tasques si es planifiquen en funció de les condicions marítimes.

stats