Engrandim l'OCB presenta el seu programa a Inca

L'única candidatura que opta a presidir l'entitat ha congregat una vintena de persones a la seu de l'Obra Cultural a Inca

Aquest horabaixa ha tingut lloc la presentació del programa de l'única llista que aspira a liderar l'Obra Cultural Balear després de l'assemblea que es durà a terme aquest febrer. L'encapçala el misser i empresari Josep de Luis. 

De Luis, davant una vintena de persones que han volgut conèixer de primera mà el nou programa, ha destacat com a principal eix a treballar en el nou mandat la reactivació de la xarxa territorial i promoure la cohesió social del país.

El programa de la candidatura es divideix en diferents apartats. Pel que fa a la llengua, Engrandim l'OCB vol que l'entitat promogui una enquesta sociolingüística i un baròmetre sobre la llengua catalana a les Illes. També ho fa per la promoció de l'ús social i l'aprenentatge del català, a més d'una campanya de conscienciació per a turistes, entre altres mesures. Així mateix, destaca la creació d'una Oficina de consumidors vinculada a l'Observatori de Drets Lingüístics. 

En l'àmbit de la cutlura i l'audiovisual, Engrandim l'OCB vol consolidar algunes de les activitats actuals, com la Nit de la Cultura, i promoure'n de noves. El programa de la candidatura considera sobretot la creació de sinergies amb altres organitzacions a fi de difondre la cultura popular i fer-la més accessible. Una de les fites que destaca és la posada en marxa d'un programa per intentar que el cinema en català arribi a les sales de cinema de Mallorca.

En la mateixa línia, la candidatura proposa la celebració de diferents commemoracions i homenatges a personatges de la cultura, entre elles una record anual a Joan Alcover.

Moltes de les propostes tenen un caràcter intern o de reactivació de l'organització. L'equip que encapçala De Luis aposta per tornar a ser a diferents punts de trobada nacionals i internacionals, reactivar les xarxes socials de l'Obra i dotar els socis d'un butlletí intern, entre altres mesures.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF