Societat 04/11/2021

Els productes de la Serra tornen a la cuina

Tramuntana XXI encetarà la II Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana amb un concurs per recuperar les receptes més tradicionals d'aquest espai

ARA Balears
1 min
Imatge del cartell del concurs.

PalmaL'associació Tramuntana XXI ha convidat els veïns dels 19 municipis de la serra de Tramuntana a participar en el concurs  'La cuina de la Serra: receptes tradicionals de productes elaborats'. Segons han explicat en un comunicat, es tracta d’un concurs de receptes amb el qual l'entitat vol fomentar el producte local i recuperar les receptes tradicionals que cerquen la màxima conservació. 

El concurs, que té el suport del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, es fa en el marc de la II de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, que tindrà lloc entre el 22 i el 28 de novembre. En aquesta segona edició es vol posar l'èmfasi en el saber popular i la conservació del producte local.

Així, en aquest concurs culinari hi podran participar totes les persones empadronades a qualsevol dels 19 municipis de la serra de Tramuntana i es valorarà que almenys el 30% del producte balear sigui de la Serra. Un punt fonamental serà el d'explicar la història de la recepta i enviar fotos del plat cuinat i el cuiner o la cuinera elaborant el plat. Tota la informació es pot trobar en aquest enllaç.

Premis

Entre les millors receptes, s’atorgaran tres premis segons les diferents característiques:

  1. Primer premi a la recepta més arrelada a la Serra i als seus productes: Lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 300 euros.
  2. Segon premi a la recepta amb la millor història familiar: Lot de productes de la serra de Tramuntana per un valor de 150 euros.
  3. Tercer premi a la recepta que recuperi productes en procés de desaparició a la cuina mallorquina: Lot de productes de la serra de Tramuntana per un valor de 50 euros.
stats