Societat 10/04/2019

Per primera vegada, l'Ajuntament de Palma comprarà pisos ja edificats

Famílies vulnerables i víctimes de la violència masclista hi viuran de manera temporal

Maria Fuster
2 min
Mercè Borràs, regidora de Benestar Social, acompanyada dels regidors Aligi Molina i José Hila

PalmaCort destinarà un pressupost de 950.000 euros provinents de la Llei de capitalitat a adquirir immobles mitjançant un concurs públic. "És la primera vegada que l'Ajuntament compra habitatges ja construïts", ha assenyalat el regidor d'Urbanisme, José Hila.

Els destinataris són famílies vulnerables i víctimes de violència masclista, que hi podran viure de manera temporal, fins que trobin una alternativa per viure. El motiu d'aquesta proposta és la dificultat d'accés a l'habitatge pels elevats preus de lloguer i el fet de tenir el parc d'habitatge públic de l'Ajuntament –el Patronat té ara mateix 400 pisos– i el Servei d'Acollida Municipal, que enguany ha atès 98 famílies.

Aquest dimecres s'han aprovat les bases d'aquesta proposta i en tres mesos les àrees d'Igualtat i de Benestar Social podrien disposar dels pisos, ja que són les regidories les que els gestionaran i no el Patronat de l'Habitatge.

Del milió d'euros de què disposa l'Ajuntament per la compra, 325.000 euros són per adquirir habitatges destinats a oferir una llar temporal a les víctimes de violència masclista i 650.000 euros, per a les famílies vulnerables.

"Moltes de les famílies tenen feina però han viscut una situació de desnonament i ni poden assumir un lloguer ni troben pisos de renda social", ha assegurat la regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, qui ha recordat que la demanda d'ajudes socials havia davallat enguany en totes les àrees menys en temes d'habitatge. És per això que Borràs ha valorat molt positivament la proposta.

El regidor d'Igualtat, Aligi Molina, ha destacat la bona notícia que significa ampliar una de les ajudes fonamentals que reben les víctimes de violències masclistes. "Ampliarem aquesta possibilitat perquè més dones tinguin autonomia per poder sortir de casa seva, on viuen una situació de violència".

La tipologia de les cases que cerca Cort és diversa. Poden ser immobles d'entre una i quatre habitacions. Això sí, han de tenir un mínim de 45 metres quadrats i un màxim de 120. Els criteris per valorar la compra són: de preu, no ha de ser superior als 1.700 euros per metre quadrat; tècnics, pel que fa a l'estat de conservació, l'accessibilitat i els subministres, i la ubicació, en relació amb la connectivitat del transport públic o la proximitat als equipaments educatius i sanitaris.

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha assenyalat que com a màxim destinaran 153.000 euros a pagar un pis de 90 metres quadrats. En funció del preu, el regidor d'Urbanisme creu que es podrien adquirir deu habitatges.

stats