Societat 17/10/2018

Les previsions de pluja mantenen l'Inunbal a nivell 2

S'esperen fenòmens meteorològics adversos que podrien tornar a afectar la zona de Llevant

Maria Llull
1 min
El pla Inunbal es mantindrà a nivell 2 fins divendres.

Sant LlorençMalgrat que el Llevant de Mallorca comença a tornar a certa normalitat, el pla Inunbal es mantindrà a nivell 2 durant la jornada d'aquest dijous, segons ha anunciat Joan Pol, director tècnic d'operacions dels efectius que treballen a les zones afectades per la torrentada del passat 9 d'octubre. "Hi ha possibilitat que es produeixin fenòmens, no tan virulents, però sí similars als del passat 9 d'octubre", ha assenyalat.

L'estat de les estructures hídriques ha obligat durant aquest dimecres a "treballar contra rellotge" per minimitzar les conseqüències abans de dijous. "S'ha mogut molta terra aquests dies, i el torrent ha d'estar al més viable possible". Si la pluja afecta els treballs de neteja, "es posarà en marxa un dispositiu ràpid previst per aturar i no exposar cap treballador a cap perill", ha dit el director.

"Necessitam tenir activat l'Inunbal 2 perquè, si hi ha conseqüències per les pluges que s'esperen, hem de poder estar operatius i tenir autoritat per efectuar determinades tasques, com ara entrar en terrenys privats". El principal objectiu és "garantir a la població que no hi haurà conseqüències greus en cas que hi hagi un altre episodi violent de pluges". En cas que s'arribi a divendres sense problemes, es plantejaria abaixar el nivell del pla.

stats