Societat 24/01/2024

Quant val el meu pis? Rànquing dels preus a Palma per barris

T'oferim el llistat de les zones més barates i més cares de Ciutat: només una ha baixat el darrer any

3 min
La Conselleria d’Habitatge ha adquirit 44 pisos mitjançant el dret de tanteig i retracte.

PalmaEl preu dels pisos a les Balears no es modera. La mitjana per metre quadrat d'un habitatge a Palma es va situar al desembre en 3.877 euros, segons dades aportades per Idealista. Per tant, un pis de 100 metres quadrats tindria un valor de mercat superior a 380.000 euros, sempre amb els condicionants del seu estat, la situació i les característiques. La xifra suposa un 12% més que fa un any i només un 1% menys que el màxim, de 3.917 euros, marcat el mes d'octubre de 2023. Per zones, 9 de les 14 que distingeix el portal immobiliari en el seu informe es troben per sota d'aquesta mitjana. Quins són, llavors, els barris més econòmics i més cars de Palma? A continuació, el llistat en ordre creixent: ordenats dels més barats al més costosos.

1.

Nou Llevant - La Soledat

La zona més econòmica, amb un preu de 2.101 euros per metre quadrat, inclou els barris de Son Gotleu, Nou Llevant, La Soledat, Hostalets - Son Fortesa Sud, Son Canals i Can Capes. Hi conviuen habitatges ocupats a Son Gotleu, a la venda per 40.000 euros, amb àtics que s'acosten als 3,5 milions d'euros en l'àrea pròxima al Palau de Congressos, rebatejada com a Nou Llevant. En global, durant el 2023, els seus preus han pujat un 8,6%.

2.

Son Oliva - Plaça de toros - Camp Redó

El preu mitjà se situa en 2.634 euros per metre quadrat i Son Oliva - Amanecer és el barri de la zona que el té més alt (3.023 euros m²), enfront del Camp Redó, conegut popularment com a Corea, on queda en 2.450 euros m². La zona computada inclou també Cas Capiscol. En conjunt, la pujada interanual se situa en un 9,9%.

3.

El Rafal - Son Forteza

El Viver, el Rafal Nou, el nucli urbà de l'Estadi Balear, Son Malferit, Son Cladera i Son Fuster disposen de pisos amb preus similars a la zona de Son Oliva, amb 2.683 euros m² de mitjana. La zona ha experimentat un creixement d'un 16,6% el darrer any.

4.

Les Avingudes

Sota aquest epígraf s'inclouen els habitatges de Pere Garau, Foners i l'entorn del parc de les Estacions. El preu mitjà per metre quadrat se situa en 2.980 euros i presenta un creixement constant, que ha pujat un 12,4% el darrer any. El més car de la zona en el portal immobiliari és un pis de 259 metres quadrats davant la platja de Can Pere Antoni, en venda per dos milions d'euros.

5.

Establiments - Son Sardina

És l'única zona de Palma on el preu dels pisos ha baixat el darrer any, un 6,4%, fins a quedar en 3.062 euros per metre quadrat. Inclou també els habitatges de Son Espanyol. Com a curiositat, la zona té a la venda una propietat de 12 habitacions per 24,5 milions d'euros.

6.

Son Ferriol - Sant Jordi

De prop el segueixen els barris situats a la carretera de Manacor, que han experimentat una pujada d'un 8,4% el 2023, fins a arribar a 3.185 euros el metre quadrat. Si voleu una finca rural o 'un palau' de quatre habitacions, poden ser vostres per vuit milions d'euros cadascun a Son Ferriol.

7.

El Fortí - Son Cotoner - Son Dameto

Creix també la zona que agrupa aquests tres barris fins a un 15,1%. Si hi voleu adquirir un habitatge, el preu se situa en 3.367 euros per metre quadrat. El més car? Un xalet de cinc habitacions per gairebé cinc milions d'euros.

8.

La Vileta - Son Rapinya

Aquests barris obrers de l'extraradi de Palma experimenten la pujada més gran de tota la ciutat: els seus habitatges valen un 20,8% més que el desembre de 2022. Per calcular un valor, el preu mitjà és de 3.550 euros el metre quadrat.

9.

Platja de Palma

Els habitatges del Coll d'en Rabassa, Can Pastilla i l'Arenal són ja els cinquens més cars de Ciutat, amb un preu de 3.586 euros per metre quadrat i una pujada d'un 7,1% el darrer any. Les cases més cares es troben a Ciutat Jardí, amb preus propers als set milions d'euros.

10.

Santa Catalina - Son Armadams - Passeig Marítim

El barri gentrificat de Santa Catalina, Son Armadams, el Poble Espanyol i tot el passeig Marítim queden al quart lloc dels barris més cars de Palma. Un pis costa una mitjana de 4.936 euros el metre quadrat, amb una variació anual d'un 3,1%. L'habitatge més car, a 6,5 milions d'euros, es ven al Terreno.

11.

Gènova - Bonanova - Sant Agustí

Aquests barris tenen un preu mitjà de 5.294 euros per metre quadrat i han experimentat una pujada d'un 17,7% en el darrer any. És una de les zones que més creixen.

12.

Ciutat Antiga

El centre històric amb Jaume III, Cort, el Sindicat, la plaça Major i tot el port són al tercer lloc de les zones més cares. Un pis surt, de mitjana, per 5.388 euros el metre quadrat, encara que amb una de les pujades més moderades de la llista: un 2,1%. Gens econòmic és un casal històric del segle XV amb 16 habitacions i 900 metres quadrats, en venda per 15 milions d'euros.

13.

Portitxol - El Molinar

La medalla de plata dels pisos més cars l'obté l'antiga zona de pescadors i El Molinar, amb 6.595 euros el metre quadrat. És també la segona zona que més ha pujat el 2023: un 17,8 %. Els habitatges de primera línia de mar i les noves promocions han contribuït a aquest augment d'una zona molt cotitzada a Ciutat.

14.

Son Vida

La urbanització de xalets de luxe repeteix en la primera posició, amb 7.360 euros el metre quadrat, encara que és la zona que menys augmenta de preu de tot Palma; un 1,7%. Teniu doblers per viure entre milionaris? Les cases arriben als 15 milions d'euros.

stats