Preu habitatge
Societat 22/06/2023

Palma ja és la ciutat d'Espanya més cara per comprar un habitatge

Els ciutadans han de destinar fins a un 37% dels seus ingressos per pagar un lloguer

ARA Balears
1 min
La Conselleria d’Habitatge ha adquirit 44 pisos mitjançant el dret de tanteig i retracte.

PalmaEls ciutadans de Palma han de dedicar un 40% dels seus ingressos a adquirir un immoble de dos dormitoris durant el primer trimestre de 2023 i un 37% en el cas de llogar-la. D'aquesta manera, Palma és la capital de l'Estat on més ingressos s'han de destinar a la compra d'un habitatge i la segona on suposa un esforç més elevat llogar-lo, segons les dades d'un estudi fet pel portal Idealista en els quals s'ha analitzat l'índex d'esforç del primer trimestre dels anys 2019 i 2023.

En aquest estudi, es constata també que el percentatge d'ingressos dedicat a l'habitatge s'ha incrementat en un 4% en el cas del lloguer, en passat de 33% el 2019 al 37% el 2023; i en el cas de la compra augmenta del 27% al 40%.

A escala estatal minva el percentatge d'ingressos necessaris per pagar el lloguer

A escala estatal, tot i que l'esforç dirigit a llogar va créixer en 8 de cada 10 capitals, a l'Estat l'índex es va reduir en 3 punts, passant d'un 33% a un 30%. En l'apartat del lloguer, el percentatge d'ingressos que han de destinar les famílies per accedir a un habitatge en lloguer va créixer en 42 capitals espanyoles, essent la ciutat de València on més es va incrementar.

stats