Preu de l'habitatge
Societat 13/11/2023

El preu del lloguer augmenta un 21,3% en comparació amb l'octubre del 2022

Palma, Calvià i Eivissa són els municipis on més s'ha incrementat el preu de l'habitatge

ARA Balears
1 min
La Conselleria d’Habitatge ha adquirit 44 pisos mitjançant el dret de tanteig i retracte.

PalmaEl preu de l'habitatge ha pujat un 1,4% en la variació mensual i un 21,3% en la variació interanual, i s'ha situat en 16,97€ el metre quadrat, segons dades de l'índex immobiliari Fotocasa. Per part seva, segons les mateixes dades, en tres ciutats, el preu dels habitatges de lloguer ha incrementat respecte de l'any anterior. L'ordre de les ciutats amb els increments interanuals és Palma (26,2%), Calvià (12,2%) i Eivissa (4,2%).

Pel que fa al preu per metre quadrat a l'octubre, els municipis amb un preu més alt foren Calvià (20,45 €/m² al mes), Eivissa (18,92 €/m² al mes) i Palma (17,07 €/m² al mes). La directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, ha explicat que el preu de l'arrendament a Espanya continua augmentant amb força, i queda enrere el "miratge" de tendència d'alentiment que va mostrar-se des del segon trimestre de l'any.

De fet, les comunitats més tensionades continuen mostrant increments molt significatius de dos dígits, i aconsegueixen, de nou, preus màxims històrics. La problemàtica de desequilibri entre oferta i la demanda empeny el preu a l'alça sense deixar que es moderi. Davant un mercat cada vegada menys dinàmic, més compacte i de molt difícil accés, les desigualtats i vulnerabilitats dels ciutadans amb rendes més baixes queden al descobert en ser expulsats del mercat, per no poder fer front a aquests preus, afirma Matos.

Per comunitats, totes incrementen el preu interanual a l'octubre. A cinc comunitats s'hi superen els dos dígits i a les Balears les segueixen, el País Valencià (17,2%), les Canàries (17,0%), Cantàbria (13,3%) i Catalunya (10,1%).

stats