Habitatge
Societat 15/04/2024

El preu de l'habitatge puja un 8,2% a les Balears

El lloguer puja gairebé un 10% a les Balears

ARA Balears
1 min
Una vista general de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl preu de l'habitatge ha escalat un 8,2% a les Balears i les Canàries el darrer any, segons l'índex Tinsa IMIE General i Grans Mercats del mes de març, publicat aquest dilluns. Els dos arxipèlags són les zones on creix més el preu de l'habitatge en taxa interanual i també en comparativa mensual (0,9%). El primer trimestre acumulen un increment dels preus d'un 8,3%. Els preus de les Illes estan un 44,8% per sobre dels mínims postcrisi immobiliària, i només un 1,7% per sota dels màxims del 2007-2008.

Al conjunt d'Espanya, el preu mitjà de l'habitatge nou i usat al març va continuar movent-se entorn de l'estabilització amb un increment d'un 0,2% respecte del mes anterior que deixa la taxa de variació interanual en un 3,4%.

Per altra banda, el portal Fotocasa indica que en els primers tres mesos de l'any les Balears experimentaren variacions positives en el preu trimestral de l'habitatge de lloguer. En concret, tanca el primer trimestre de l'any 2024 amb un increment trimestral d'un 3,8% i un interanual d'un 9,9%. Aquests increments detectats al març situen el preu de l'habitatge de lloguer en 17,54 euros per metre quadrat al mes.

stats