Societat 15/06/2018

Dos anys i mig de presó per a la conductora que va matar un ciclista a Sineu

La dona va admetre en el judici que circulava sota els efectes de l'alcohol

Ara Balears
1 min
L'acusada el dia del judici, el passat més d'abril. / GUILLERMO ESTEBAN

PalmaLa conductora que va atropellar mortalment un ciclista a Sineu el 14 de setembre del 2016 ha estat condemnada a dos anys i mig de presó. El jutge ha reconegut dos atenuants a l'acusada, un per admetre els fets i l'altre per haver abonat les indemnitzacions sol·licitades. La defensa havia demanat rebaixar la pena a set mesos, mentre que l'acusació particular havia demanat quatre anys de presó i la Fiscalia, tres anys i nou mesos.

La dona, de nacionalitat francesa, va atropellar el policia local de Palma, Gabriel Llull, quan aquest anava amb bicicleta amb el seu fill. El cas va suscitar un gran enrenou, ja que familiars i amics del policia organitzaren diversos actes per recordar el seu company.

En el judici celebrat el passat 19 d'abril, l'acusada va admetre que el dia de l'atropellament circulava sota els efectes de l'alcohol. Les proves d'alcoholèmia practicades per la Guàrdia Civil havien estat positives, amb més de 0,9 mg/l d'alcohol a la sang. La conductora va afirmar que no recordava bé el moment de l'accident i va reconèixer que va beure, però que "no tenia la sensació de no poder conduir".

stats