Societat 17/10/2022

El president d'Acotur: "Als negocis de Cursach els vaig denunciar a degolla"

José Tirado ha declarat aquest dilluns com a testimoni durant el judici del cas Cursach, a la Secció Primera de l'Audiència de Palma

2 min
Bartomeu Cursach, aquest dilluns, a la seva arribada a l'Audiència de Palma.

Palma"Amb els negocis del Grup Cursach vaig anar a degolla, és clar que els he denunciat", ha declarat aquest dilluns el president de l'Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca (Acotur), José Tirado, com a testimoni durant el judici del cas Cursach. La Secció Primera de l'Audiència de Palma ha reprès aquest dilluns les declaracions dels testimonis, que van començar la setmana passada.

Així, Tirado ha negat que el grup del principal acusat, l'empresari Bartomeu Cursach, tingués cap tracte de favor, perquè "era un més". El president d'Acotur ha presumit de les accions de l'associació: "No podem defensar el que és il·legal, encara que siguin associats", ha declarat. Per altra banda, ha carregat contra els ajuntaments de Palma, Calvià i Llucmajor per no supervisar quines llicències tenien els locals ni comprovar si complien els usos.

Concretament, en referència a diversos empresaris de Magaluf que eren competència directa dels locals de Cursach, ha assenyalat que feien "de tot, de pollastre, de gall i gallina". "Era un problema per a l'associació, perquè hi havia gent que s'excedia de tot", ha mantingut.

Queixes de Penalva i Subirán

Tirado s'ha sumat a les queixes que altres testimonis van fer la setmana passada sobre la instrucció del cas per part del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán i ha afirmat que la declaració davant d'ells va ser "una tortura". El president d'Acotur va ser detingut durant la investigació i va passar 20 dies a la presó.

El testimoni ha insistit que "Penalva no interrogava, deia el que havia de dir" i que el va advertir del que passaria: "Si no ho feia, em repetia 'ja tindrà temps de reflexionar a la presó, perquè vostè va cap endavant'". Tirado ha afegit que també va rebre amenaces d'alguns empresaris personats a la causa: "Em demanaven si estava preparat per anar a la presó".

stats