SOCIETAT

Presenten la primera cervesa belga feta a Mallorca

Està elaborada amb malta importada i ingredients autòctons de l'illa

Michel Campioni al celler on elabora la nova cervesa belga Toutatis
Y. Tarramera
28/01/2016
2 min

SencellesA les cerveses mallorquines artesanals els ha sortit un dur competidor. Es tracta de la cervesa Toutatis, elaborada en un celler de Sencelles i que acaba de sortir al mercat gràcies a la passió de Michel Campioni, d'un arquitecte belga que des que va fixar la seva residència a l'illa no s'ha aturat fins a fer realitat el seu somni: fer cervesa belga al camp mallorquí.

Ho ha fet seguint la recepta de les cerveses belgues, és a dir, amb llúpol i malta de blat que ha d'importar personalment des del seu país d'origen, atès que aquí no hi han malteries. El secret, però, és que enriqueix la fórmula tradicional amb ingredients cultivats per pagesos de les finques properes al celler, com ara blat sense moldre o pell de taronja. Segons ha dit el seu creador, es tracta de dos ingredients autòctons que "atrapen l'essència i el gust de l'illa sense modificar ni alterar el sabor de les maltes belgues".

El resultat són dues varietats de cervesa: la 'blonde', una cervesa rossa amb més dolçor i cos que les típiques 'lager', i la 'blanche', feta amb blat cru i que recupera un procés d'elaboració dels anys 60. Ambdues ja es poden tastar a diferents bars i restaurants de Palma, com ara Lórien, La Quinta Punyeta, Del Món i el Santi Taura.

El celler

El gran celler on s'elabora la cervesa està situat a Cas Canar, dins el municipi de Sencelles. Es tracta d'una de les regions vinícoles més coneguda de l'illa i que, segons Michel Campioni, "és l'emplaçament idoni per produir i donar a conèixer la cervesa". Després d'una llarga recerca, trobà aquest antic espai que ell va restaurar, conservant-ne però l'estructura original.

La nova fàbrica s'ha construït respectant la mateixa disposició que l'antic celler. Producció, embotellat i emmagatzematge conviuen amb la tecnologia i els equips més moderns. A més, el celler estarà obert al públic durant els caps de setmana i està previst realitzar-hi cursos d'elaboració de cervesa i degustacions.

stats