Societat 02/03/2015

Premsa de tot el món es fa ressò de la presentació del Samsung Galaxy S6 a Barcelona

L'última envestida de l'empresa coreana a Apple en consolida el lideratge dels fabricants de telèfons amb Android

Ara
2 min

BarcelonaLa presentació ahir a la tarda a Barcelona dels nous telèfons de Samsung, el Galaxy S6 i l'S6 Edge, ha aconseguit un ampli ressò en mitjans de tot el món que han explicat, des de la capital de Catalunya, els últims detalls de l'aparell de pantalla amb extrems arrodonits que es pot carregar sense cables. Una cerca de Samsung Galaxy S6 a l'edició nord-americana de Google news –cal recordar que l'espanyola va tancar– dóna uns vint milions de resultats.

Des de la BBC expliquen que la presentació de Samsung és molt significativa per a tota la indústria de la telefonia mòbil, i és que consolida l'empresa coreana com la principal rival d'Apple i la líder dels fabricants d'aparells amb sistema operatiu Android. El diari argentí 'La Nación' parla sobretot de la renovació estètica dels aparells, perquè "funcionalment agreguen poc", encara que 'The New York Times' fa notar que els telèfons que ha presentat Samsung a Barcelona no són una còpia dels últims iPhone, sinó nous models amb estil propi que fan semblar els aparells d'Apple "convencionals", en comparació.

El diari italià 'La Repubblica' parla de "l'ambició grandíssima" de Samsung, i no va desencaminat. "El nostre objectiu és simple: el telèfon més avançat del món, que ningú altre pugui batre", explica el cap de mòbils de Samsung, Shin Jong-kyun, des de Barcelona al 'Korea Times'. Ara, 'Forbes' també fa notar que Samsung ha adquirit alguns dels vicis d'Apple: les bateries ja no es poden treure i no hi ha espai per ampliar la memòria.

El 'Wall Street Journal' destaca que Samsung també ha presentat el seu propi rival al sistema de pagament per a mòbil Apple Pay, el Samsung Pay, i 'The Guardian' recorda que el mètode de pagament de Samsung fins i tot és compatible amb els lectors de targetes de crèdit magnètiques i el diari 'USA Today' ha publicat un vídeo en què explica com funciona.

stats