Societat 14/06/2022

El PP i Vox, contra l'educació sexual i afectiva a l'etapa d'Infantil

Els dos partits defensen que és competència dels pares i els populars asseguren que revisaran la guia 'Amb tots els sentits'

2 min
Una imatge d'arxiu d'una escoleta.

PalmaEl Partit Popular i Vox han assumit el mateix discurs en contra que les escoles imparteixin educació sexual i afectiva a l'etapa d'Infantil. El portaveu del PP al Parlament, Toni Costa, va assegurar en roda de premsa dilluns que "revisaran" la guia 'Amb tots els sentits', elaborada conjuntament per experts de les conselleries d'Educació i Salut. El programa -pioner a l'Estat- ja s'implementava a les etapes de Primària i Secundària i enguany ha arribat als infants de 0 a 6 anys.

Costa va opinar que "s'ha d'anar molt alerta amb la informació que es transmet als al·lots de zero a sis anys" perquè "l'educació sexual és una competència eminentment dels pares". A més, va deixar caure que "no ens agrada que s'utilitzin certes expressions que alguns pares no els fa cap gràcia". Això sí, va matisar que "no veim malament que es donin eines als nins petits per detectar abusos sexuals".

En una línia similar va argumentar el diputat de Vox, Sergio Rodríguez: "L'educació sexual i els principis morals i religiosos són una matèria pròpia dels pares". El portaveu de la formació d'extrema-dreta creu que s'adoctrina i se sexualitza els nins des d'una edat primerenca" i ha presentat una esmena d'addició a la moció que el PP ha portat al ple del Parlament aquest dimarts (i no s'ha aprovat) perquè s'elimini aquesta formació dels llibres de text i les activitats extracurriculars.

Dins el Pla de Coeducació

Cal dir que centres tenen a la seva disposició la guia, inclosa dins el Pla de coeducació de les Illes Balears 2019-2022, per tal d'oferir una educació afectiva sexual integral. La feina de les 11 autores parteix de quatre potes: la sexualitat, les sensacions, la conducta sexual i l'art d'estimar. Per exemple, l'apartat de sexualitat serveix per rompre tabús, que l'infant conegui el cos, en sàpiga les parts pel nom que toca, sense por ni vergonya d'anomenar-les. Dins aquest mateix eix també s'inclou la reproducció, de la qual es parla segons el nivell de maduració i edat, i de la identitat sexual.

En l'àmbit de les sensacions es vol transmetre una eròtica positiva des de petits i que entenguin el plaer. Però també es posa el focus en "el desplaer", és a dir, dir-los que allò que no els fa sentir bé els ha d'alertar i que han de poder saber dir que no. Aquesta qüestió és especialment important en la prevenció d'abusos sexuals. 

stats