Societat 09/09/2019

El PP de Palma proposa que el Govern balear avanci els doblers de la nova depuradora

La regidora Mercedes Celeste demana al batle la destitució de Truyol com a vocal del Consell Administratiu d'EMAYA

A. T.
2 min
Les administracions coneixien des del 2003 els vessaments a les platges de Ciutat

PalmaLa portaveu del PP a Cort, Mercedes Celeste, ha informat aquest dilluns de les seves peticions al batle de Palma en relació amb els vessaments a la badia de Palma. Per una banda, ha proposat que el Govern balear signi un conveni amb Madrid per tal que aquesta comunitat autònoma avanci els doblers de la depuradora i siguin retornats posteriorment pel Ministeri per a la Transició Ecològica. Per una altra banda, ha demanat la destitució de la regidora Neus Truyol com a vocal del Consell Administratiu d'EMAYA per la seva relació amb el cas EMAYA.

Segons el PP, "el Ministeri no té intenció de pagar la depuradora", la qual "no pot esperar". Per això recorden, abans que el batle, José Hila, es reuneixi amb el Ministeri, que "la depuradora és d'interès general i, per tant, responsabilitat seva". Com a alternativa, proposen que "el Govern autonòmic signi un conveni amb l'Estat que permeti avançar els doblers i obligui a retornar-los íntegrament".

Respecte del lloc que ocupa Neus Truyol al Consell d'Administració com a vocal, Celeste ha declarat que "no hi hauria d'estar", atès que "es podrien donar interessos particulars que podrien afectar la imatge de l'empresa", la qual cosa "no beneficiaria cap dels que estan allà asseguts". Tot i això, ha assegurat que donen suport a "la seva presumpció d'innocència". Pel que fa al seu càrrec com a regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, ha assegurat que la seva situació personal "podria posar en risc la tasca tan important que té".

Malgrat que en qualsevol cas no han demanat la seva dimissió, la regidora popular ha apuntat que al seu partit sempre han tingut dubtes sobre la gestió de Truyol. "Des del primer moment es va criticar la seva predisposició per tirar endavant una àrea tan important" com la que té ara, ha assenyalat Celeste.

stats