Societat 11/09/2020

El PP insisteix que els ajuntaments disposin dels seus superàvits

El líder del partit a les Balears, Biel Company, creu que el fracàs del decret sobre romanents suposa una "derrota història" de Pedro Sánchez

Ara Balears
1 min
El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company. / ISAAC BUJ

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha informat que la seva formació ha registrat en el Parlament una iniciativa perquè el govern espanyol "permeti als ajuntaments disposar dels estalvis per reactivar l'economia municipal", segons ha explicat el partit en un comunicat. El diputat popular Antoni Costa ja va demanar el mateix aquest dijous en una roda de premsa.

El líder popular ha dit que el fet que el reial decret sobre els romanents no hagi tirat endavant al Congrés suposa una "derrota històrica" que "confirma la debilitat i la incompetència de Pedro Sánchez per arribar a acords". "No es pot fer política des del xantatge i la prepotència", ha afegit Company.

També ha reclamat la dimissió del president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Abel Caballero, perquè està "subordinat" als interessos del govern espanyol i "no defensar els municipis". A més, ha criticat el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Toni Salas, perquè ha estat "teb" en la defensa dels ajuntaments, segons el popular.

Antoni Costa va demanar dijous la suspensió de la Llei d'estabilitat pressupostària, coneguda popularment com a llei Montoro perquè va ser aprovada pel ministre del PP Cristóbal Montoro durant el govern de Mariano Rajoy. La portaveu del PSIB, Sílvia Cano, va criticar la proposta de Costa perquè la considera "cínica". La socialista va recordar que el decret llei de romanents era una solució legal per alliberar els doblers municipals retinguts a causa de la normativa aprovada pel PP.

stats