Societat 19/07/2021

El PP demana al Govern 150.000 euros per a la seguretat del Sant Joan a Ciutadella

Consideren que l'interès de la festa ha traspassat l'àmbit municipal

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu de la diputada Asunción Pons.

MaóEl PP ha registrat una proposició no de llei al Parlament amb l'objectiu d'instar el Govern balear a col·laborar econòmicament amb l'Ajuntament de Ciutadella per tal de reforçar la coordinació del control de les festes de Sant Joan. Així ho ha explicat aquest dilluns la diputada Asunción Pons, qui recorda que l'error a la planificació del dispositiu d'aquest any, que va desencadenar en diverses aglomeracions i macrobotellades, ha donat peu a l'augment descontrolat de contagis de covid-19 a tota l'illa.

Els populars consideren que les festes de Sant Joan han traspassat l'interès municipal i que són unes celebracions d'àmbit de la Comunitat Autònoma. Per aquest motiu, i perquè l'Executiu té competències en diferents òrgans que intervenen activament en el protocol de seguretat, exigeixen que es destini una partida de doblers que contribueixi a "col·laborar i coordinar accions que garanteixin, amb criteris de suport entre administracions, una eficient planificació per prevenir i evitar riscos".

Pons explica que també han proposat la creació d'una comissió permanent de coordinació, amb la participació del Govern balear, l'Ajuntament de Ciutadella i el Consell de Menorca. Pel que fa a la dotació econòmica, la diputada del grup conservador ho té clar: "Demanam que incloguin en els pressupostos del 2022 una partida finalista, com a mínim de 150.000 euros, per cobrir les despeses d'aquells àmbits que impliquen el Govern a les festes, com en matèria de seguretat, control d'accessos, assegurances per al personal, reforços sanitaris, atenció veterinària o qüestions vinculades a la mobilitat".

stats