Societat 06/08/2020

Els batles del PP balear volen abandonar la FEMP i es neguen a entregar els romanents a l'Estat

La formació ha presentat una proposició no de llei per reprovar la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero

Ara Balears
2 min
Company ha lamentat el resultat que preveu l'enquesta del CIS i no se la creu.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha anunciat aquest dijous que els seus batles "aposten per abandonar la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i no entregar els romanents" a l'Estat perquè rebutgen la proposta del Ministeri d'Hisenda aprovada dilluns per la FEMP. De fet, MÉS ja va avisar dimarts que els ajuntaments on governen desobeiran la llei Montoro –que impedeix als consistoris sanejats utilitzar els seus romanents– i que abandonaran la federació.

El PP estatal presentarà un recurs al Constitucional per "invasió de l'autonomia local", mentre a les Balears han registrat una proposició no de llei per reprovar la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i demanar la dimissió del president de la FEMP, Abel Caballero, per "carregar-se" el municipalisme amb el president espanyol Pedro Sánchez, segons han informat els populars en un comunicat. El Pi ja va demanar la dimissió de Caballero dimarts perquè creuen que l'acord aprovat és "partidista" i "no representa els interessos dels municipis illencs".

Company ha criticat la "submissió als postulats" del Govern del president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas. El líder del PP també ha acusat Sánchez d'imposar un 'corralito' als ajuntaments i als consells insulars llevant els doblers als consistoris i condicionant on poden gastar els recursos. "És un engany; és ara quan necessiten afrontar unes despeses a conseqüència del covid-19, i no el 2035", rebla Company.

El president popular ha lamentat que la presidenta balear, Francina Armengol, i el seu partit hagin "optat per ser còmplices del robatori dels estalvis" municipals i no defensar els interessos dels pobles. A més, Company ha dit que el PSIB-PSOE ha quedat "sol intentant justificar el que no es pot justificar".

stats