Societat 17/06/2022

És possible reutilitzar també l'aigua?

Les Balears ja reutilitzen un 30% de l'aigua depurada

ARA Balears
1 min
Imatge de la campanaya.

PalmaL'aigua és vida. I per sort en té moltes, proclama la campanya que ha estrenat aquest divendres el Govern, per animar als ciutadans a reutilitzar l'aigua, sobretot, la que s'utilitza per regar. De fet, les Balears ja reutilitzen un 30% de l'aigua depurada, segons ha indicat en una nota de premsa la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

Campanya del Govern per reutilitzar l'aigua.

A través de l'humor, el vídeo plateja que, si molts de ciutadans ja s'han acostumat a donar una segona oportunitat a elements de la vida quotidiana mitjançant l'intercanvi a través d'aplicacions mòbils, també és possible normalitzar i acostumar-se a reutilitzar altres recursos com l'aigua. Donar una segona oportunitat a l'aigua depurada podria disminuir la pressió que s'exerceix sobre els aqüífers, que són la principal font de recursos hídrics de les Balears, ja que suposen el 75% de l'aigua que es consumeix a l'arxipèlag.

Tenint en compte el context d'emergència climàtica, el Govern ha remarcat la necessitat de conscienciar a la ciutadania que reutilitzar l'aigua és una de les principals solucions, tant a mitjà com a llarg termini. En aquest sentit, destaca que el Consum urbà arriba al màxim durant la temporada d'estiu, que és quan hi ha més demanda i quan es produeix més aigua depurada. "La coincidència entre els pics de demanda i generació fa que es presenti una gran oportunitat: tenir un recurs com és l'aigua depurada quan més es necessita", ha reivindicat.

Cal recordar que fa uns dies la Conselleria de Medi Ambient i Territori va presentar la campanya LIFE+ WAT'SAVEREUSE, que té l'objectiu de promoure els beneficis de la reducció del consum d'aigua i la seva reutilització en els entorns turístics.

stats