Societat 05/07/2021

Dos positius per coronavirus a la primera mitja hora del cribratge de Ciutadella

Va dirigit a un col·lectiu d'unes 3.500 persones d'entre 16 i 29 anys residents a Ciutadella

Iván Martín
2 min
Activitat frenètica al centre de salut del Canal Salat de Ciutadella.

CiutadellaDos joves han donat positiu a la primera mitja hora del cribratge que s'ha iniciat aquest dilluns a l'exterior del centre de salut del Canal Salat de Ciutadella. És la curiositat d'una setmana que es presenta intensa a Menorca per l'augment sense control dels contagis pel covid-19.

El cribratge va dirigit a un col·lectiu d'unes 3.500 persones d'entre 16 i 29 anys residents a Ciutadella que no estiguin en seguiment per part dels equips de les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC). Els testos es faran durant cinc dies i per evitar les aglomeracions, la recollida de mostres s'ha organitzat per grups segons l'any de naixement.

Les persones que responguin al perfil de l'estudi i vulguin fer-se la prova hi han d'acudir directament, sense necessitat de demanar cita, i només és necessari presentar el document nacional d'identitat (DNI). El resultat del test d'antígens se sabrà durant l'hora següent de fer-se la prova. A les persones que surtin positives, se'ls farà després una PCR per tal de confirmar el diagnòstic.

Des de l'Àrea de Salut de Menorca es recorda que el resultat de la prova només indica la situació concreta en el moment de prendre la mostra i que també s'ha de tenir en compte que hi ha una part de portadors asimptomàtics que poden donar un fals negatiu. Per aquest motiu, és molt important extremar les mesures de prevenció i minimitzar al màxim els contactes amb altres persones, restringint-los a ser possible a només els convivents. També es fa una crida a tots els menorquins d'entre 16 i 29 anys que demanin cita per a rebre el vaccí contra el covid-19, si encara no ho han fet, per poder aconseguir tan prest com sigui possible la immunitat (14 dies després de la segona dosi).

Des de l'Àrea de Salut també es destaca la bona resposta d'aquest col·lectiu d'ençà que dissabte passat es va obrir la citació per vacunar-se. Durant aquests primers sis dies, un total de 2.798 joves d'entre 16 i 29 anys ja han rebut la primera dosi.

stats