Societat 26/10/2021

Arriba la Porquera XXI, una versió reciclada del tradicional calçat mallorquí

ARA Balears
1 min
Un parell de porqueres fetes a partir de material reciclat.

PalmaEls clàssics es continuen reinventant i cada vegada ho fan d'una manera més respectuosa amb el medi ambient. Aquest és el cas de la Porquera XXI, una nova versió del model tradicional de calçat mallorquí que ha dissenyat i realitzat Monge Shoes a partir de roba de rebuig de la Fundació Deixalles, que anualment gestiona més de mil tones de roba.

Aquesta roba se selecciona i classifica per donar-li una vida nova. Precisament per això, per poder reutilitzar aquesta matèria residual i connectar l'economia social amb el disseny, Monge Shoes ha creat aquesta nova versió de la porquera tradicional mallorquina, que té com a característica principal la sola de pneumàtic reutilitzat.

Aquests teixits de rebuig s'han complementat amb una sèrie de components compatibles amb el medi ambient, com la sola de fibres naturals i cautxú biodegradable desenvolupat, o la pell que prové de deixalles de la indústria alimentària. A més, en el disseny s'ha prescindit de peces metàl·liques com els reforços, que normalment incorporen substàncies plàstiques en la seva composició .

Segons han explicat en un comunicat, aquestes porqueres són el nou producte que entra a formar part del catàleg de Loop Disseny i Circularitat, un programa de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, que s'ha fet a través de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). L'objectiu de Loop és sensibilitzar i promoure la implementació del disseny com a element estratègic en la millora competitiva de les empreses.

Per aconseguir això, Loop es posa en contacte amb professionals del disseny i empreses per desenvolupar productes que obeeixin als estàndards de l'estètica, la funcionalitat i l'economia circular.

stats