Societat 03/06/2022

La policia reforçarà els controls a l'aeroport de Palma per agilitar les cues

La direcció de l'aeròdrom remarca que les esperes no solen sobrepassar la mitja hora, excepte en alguns casos "puntuals"

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Palma.

PalmaEl director de l'aeroport de Palma, Tomás Melgar, ha indicat aquest divendres que la policia "posarà més mitjans" per agilitar les cues que s'estan generant a l'aeròdrom per passar els controls, especialment els habilitats per accedir al Regne Unit. "Lògicament, el procés és més lent i complex", ha manifestat.

Melgar ha remarcat en declaracions als mitjans que s'ha de tenir en compte que és la primera temporada postpandèmia després del Brexit i que això fa que els controls siguin "més complexos i exhaustius". "El que està clar és que el Regne Unit ha sortit de la Unió Europea i els controls no tenen res a veure amb quan era un país membre", ha subratllat.

El director de l'aeroport ha assegurat que les esperes no solen sobrepassar la mitja hora, excepte en algun cas "puntual", com quan arriben diversos vols a la vegada. Així mateix, ha defensat que és un temps "raonable", tenint en compte que es tracta d'un control de fronteres d'un país que vol entrar a la Unió Europea. "Han de ser uns controls importants", ha destacat.

Pel que fa a les publicacions de diversos mitjans britànics que diuen que Mallorca no és una destinació recomanable per passar-hi les vacacions a causa d'aquestes cues, Melgar ha remarcat que el sector turístic no ha d'estar preocupat per això. "Qualsevol britànic que vulgui passar l'estiu a la Unió Europea haurà de passar aquests controls, fins i tot amb esperes més llargues", ha advertit. "Qualsevol que vulgui anar al Regne Unit, haurà d'esperar segurament més del que esperen ells aquí", ha conclòs.

stats