Societat 04/04/2021

La Policia Nacional investigarà si un metge alemany ven a Mallorca certificats de PCR falsos a turistes

El cas s'ha obert arran d'un reportatge emès per un canal de televisió germànic en què es denuncia aquesta pràctica fraudulenta

ARA Balears
1 min
Els primers turistes que han arribat a Mallorca per Setmana Santa a la Platja de Palma

La Policia Nacional investigarà si un metge alemany està venent certificats de proves PCR negatives falses a turistes que visiten Mallorca, després que un reportatge de la cadena de televisió alemanya RTL ho denunciàs, segons ha avançat l'Última Hora i han confirmat fons del cos policial a l'ARA Balears.

Les mateixes fonts consultades han apuntat que, de moment, estan estudiant si el metge dona els certificats a Palma, perquè si no fos així, la Guàrdia Civil s'hauria d'encarregar de la investigació.

En el reportatge de la RTL s'afirma que els centres per fer proves PCR a Mallorca estan "massificats" i que els turistes que no poden demostrar que no tenen coronavirus han de fer quarantena en un hotel. Segons el mitjà, un metge alemany està fent negoci d'aquesta situació expedint proves falses a "visitants desesperats".

El reporter Sascha Wintel parla amb diversos turistes alemanys, que li expliquen que aquest metge els hauria oferit certificats de PCR negatius falsos.

El periodista fins i tot acudeix a la consulta del metge amb una càmera oculta per comprovar-ho i, després de constatar que dona certificats falsos, torna a contactar amb ell per si vol fer alguna declaració sobre aquesta pràctica fraudulenta, però el metge s'hi nega.

stats