Societat 27/10/2020

La Policia Nacional descarta que l'acusat de matar el seu company de pis ho fes per defensar-se

El cap del Grup d'Homicidis del cos policial ha declarat aquest dimarts a l'Audiència de Palma

A. Tarragó
2 min
Imatge de la primera jornada del judici aquest dilluns

PalmaEl cap del Grup d'Homicidis de la Policia Nacional, encarregat d'investigar el presumpte homicidi d'un home equatorià de 50 anys per part del seu company de pis de 79 a Son Gotleu fa un any, ha declarat aquest dimarts a l'Audiència Provincial de Palma. L'agent ha assegurat que "no quadra la versió d'ell", basada que la víctima el va "intentar colpejar", atès que "els que estaven allà digueren que l'agressor tenia un to més bel·licós".

"Creim que va morir per un únic cop. Ell [el presumpte homicida] va manifestar que havia estat militar a l'exèrcit portuguès i que havia estat entrenar per colpejar i sabia on ho havia de fer per matar algú", ha destacat el policia, que ha defensat que el processat "sabia el que feia". Els indicis que el Grup d'Homicidis va trobar al lloc dels fets, a més, no coincideixen amb el lloc exacte on es va produir l'agressió. Mentre que l'acusat va declarar dilluns que va ser al seu llit, el policia s'ha decantat per "just sota la porta" de l'habitació. La prova principal d'això és que hi havia gotes de sang "als baixos de la porta".

Per la seva banda, el màxim instructor d’aquest cas dins la policia científica ha coincidit amb el primer agent i ha afirmat que, segons les investigacions, l’atac va ser a la porta de l’habitació del presumpte autor dels fets. Així mateix, ha destacat que no es varen trobar senyals que la víctima s'hagués defensat. “Només vàrem trobar ADN de la víctima sobre l'acusat, i no de l'acusat sobre la víctima”, ha assegurat, fet que confirma que “no va agafar ni rapinyar” el seu agressor.

Així mateix, un criminòleg citat també aquest dimarts dematí a declarar ha explicat els detalls que varen trobar a la botella de vidre amb la qual, segons l'acusat, el seu company de pis el va intentar atacar. L'expert ha manifestat que l'envàs tenia restes de sang i que, a causa d'això, no va poder distingir les empremtes dactilars ni trobar-hi les de l'home equatorià de 50 anys.

"Va caure sobre les tisores"

El processat de 79 anys per homicidi va declarar aquest dilluns a l'Audiència davant un jurat popular i va argumentar que la mort de la víctima, un home d'origen equatorià que li llogava una habitació, va ser accidental i que simplement es va intentar defensar. Segons la seva versió, mentre forcejaven ell tenia unes tisores "molt petites" a la mà. En un moment donat, va explicar, el seu contrincant "va caure i es va clavar les tisores al coll", concretament a la jugular.

El Ministeri Fiscal demana una pena de 12 anys de presó i indemnitzacions de 214.000 euros per a la vídua i el fill menors de la víctima per un delicte d'homicidi. L'acusació particular, per la seva banda, demana 13 anys de presó i indemnitzacions de 265.000 euros per a ambdós familiars.

stats