Bandera LGTBI
Societat 28/06/2023

Cort qualifica d'"anècdota" que la Policia Local de Palma retiràs la bandera LGTBIQA+ de les seves xarxes socials

El cos va retirar la imatge del col·lectiu només quatre hores després d'haver-la publicat

ARA Balears
1 min
Logotip de la Policia Local de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha qualificat d'"anècdota" que la Policia Local de Palma hagi retirat de manera sobtada la bandera LGTBIQA+ de les seves xarxes socials i ha assegurat que està previst que durant aquest dimecres tornin a posar-la. En aquest sentit, la portaveu de Cort, Belén Soto ha remarcat i recordat que totes les institucions de Ciutat tenen "autonomia" en l'àmbit de les seves competències per decidir sobre els seus símbols, però ha evitat explicar si després de publicar la imatge amb la bandera a les seves xarxes la van retirar per ordre d'algú.

La polèmica començà després que a primera hora de l'horabaixa, els perfils oficials del cos policial apareixien amb la bandera LGTBIQA+ com a fons de les lletres de la seva imatge corporativa i només quatre hores després l'eliminassin i substituïssin per la imatge habitual. El canvi va aixecar rebombori entre els usuaris de Twitter i Facebook per una possible maniobra política per part del nou govern municipal de Cort.

Cal recordar que aquest dimecres el col·lectiu celebra el Dia internacional de l'Orgull, però el cos policial ha retirat les simbòliques franges multicolor abans de la data indicada. Amb tot, es tracta d'un nou episodi de posicionament respecte del col·lectiu i la lluita LGTBIQA+. Aquest mateix dimarts ja hi ha hagut decisions i reaccions respecte d'aquesta bandera, especialment quan la majoria que representen el PP i Vox a la mesa del Parlament han votat en contra de penjar-la a la façana de la seu de la institució amb motiu de la celebració, com es feia habitualment de fa anys. En canvi, l'Ajuntament de Palma, governat pel PP, ha decidit posar-la a la seva façana.

stats