Seguretat Ciutadana
Societat 04/04/2023

Inspectors de Turisme podran recollir queixes sobre lloguers il·legals a Palma en meses conjuntes amb la Policia Local

Els inspectors se sumen a les meses del SECON per registrar denúncies veïnals

ARA Balears
1 min
Inspectors durant una actuació en un local.

PalmaLa Policia Local de Palma ha incorporat la participació d'inspectors de Turisme del Consell de Mallorca en les meses SECON (Seguretat i Convivència) de la Policia de barri que es fan periòdicament entre representants de la Policia Local i representants dels veïns als cinc districtes de la ciutat. Aquestes meses es posaren en marxa durant aquesta legislatura i representants veïnals i policies posen en comú quins són els principals reptes de les seves zones i acorden en un calendari les principals actuacions.

Per la seva banda, els representants de la Policia també expliquen i presenten l'historial de les actuacions executades i s'acorden objectius i reptes de manera conjunta. La incorporació dels inspectors té com a objectiu facilitar la comunicació entre els agents policials i l'Administració pel que fa als expedients sancionadors, així com recollir queixes i denúncies d'associacions veïnals o de particulars.

Cal recordar que les meses SECON van ser posades en marxa per part de la Regidoria de Seguretat Ciutadana al maig de 2021. En aquestes trobades, representants veïnals participen directament juntament amb la Policia en el procés de diagnòstic, planificació, disseny d'alternatives, etc. Alguns dels àmbits que es tracten en aquestes meses són el control de vehicles de mobilitat personal (bicicletes, patinets i patins), control de botellades, control de terrasses i seguiments escolars, entre d'altres.

stats