Societat 17/06/2019

Els policies locals de Menorca no reforçaran el dispositiu de seguretat per Sant Joan

L'Agrupació Sindical denuncia que amb els efectius actuals només es cobreix el pla de seguretat un 15%

Ivan Martín
1 min
El dispositiu de seguretat de les festes de Sant Joan perilla a set dies del primer dia de massificació.

CiutadellaL’Agrupació Sindical de Policies Locals de Menorca ha presentat aquest dilluns un registre d’entrada a la Direcció Insular de l’Estat i a la Direcció General d’Emergències del Govern balear per denunciar la manca d’efectius d’aquest cos policial per cobrir les exigències del Pla Director de Seguretat de les festes de Sant Joan. El sindicat assegura que no s’han presentat policies d’altres municipis de Menorca per prendre part d’aquest contingent.

A l’escrit presentat, l’Agrupació Sindical de Policies Locals informa de la manca d’acord entre l’Ajuntament de Ciutadella i els sindicats, en una reunió mantinguda el passat divendres en la qual es van donar per trencades les converses. A més, recorden que el passat mes de febrer ja van advertir de l’incompliment de l’acord de condicions laborals de les festes de Sant Joan, signat l’any 2015 amb una vigència de quatre anys. D’altra banda, lamenten que no s’hagin tingut en compte els informes tècnics sindicals favorables, així com l’elaborat per l’Institut de Seguretat Pública de Balears.

Des de l’Agrupació afirmen que han demanat en “multitud d’ocasions” a l’Ajuntament de Ciutadella arribar a un nou acord beneficiós per a ambdues parts, amb l’objectiu de garantir el reforç policial a Sant Joan. Denuncien que “només es cobrirà amb el 15% d’agents que estableix el Pla Director”, una circumstància que han qualificat de “molt greu”, i consideren que “posa en risc la seguretat de les festes”.

stats