Societat 08/07/2021

La Policia Local de Llucmajor aixeca més de 160 actes en 12 dies de viatges d'estudis

El cos municipal ha atès més de 100 queixes de renous i altres infraccions

ARA Balears
2 min
Un policia local a la zona de s'Arenal

PalmaLa Policia Local de Llucmajor ha aixecat més de 160 actes en els 12 dies que hi ha hagut joves de viatge d'estudis allotjats a la zona de l'Arenal, segons ha informat l'ajuntament. Malgrat que l'època d'aquests viatges es dona per conclosa, la policia local continua amb una "política de tolerància zero a qualsevol acte d'incivisme".

El cos municipal ha atès més de 100 casos de queixes de renous i altres infraccions en habitatges vacacionals, en hotels o a la via pública, tant al llarg de la costa llucmajorera com en alguns punts de l'interior. L'ajuntament posa com a exemple d'aquestes infraccions la denúncia a un hotel per tenir més de 20 clients en una festa a una piscina, així com a diferents habitacions, tot i que no estava organitzada per l'establiment.

En aquest sentit, el batle de Llucmajor, Eric Jareño, ha advertit que l'ajuntament no vol "aquest turisme d'excessos de renous i botellades com el que arriba cada any durant 15 dies al juny". "Però tampoc volem un turisme, que sense arribar a aquest nivell, causa molèsties diàries als residents", ha afegit. "No aturarem en la nostra lluita per mantenir la bona convivència ciutadana amb tots els recursos dels quals disposam", ha assegurat.

Per la seva banda, l'inspector en cap de la Policia Local, Sergi Torrandell, ha manifestat que "l'habitatge vacacional, lluny de ser un lloc on venir a passar les vacances i gaudir del sol, la platja, la cultura, la gastronomia o l'oferta complementària s'ha convertit en un lloc on venir de festa, sense tenir en compte que aquests establiments estan envoltats de veïnats als qui es causa molèsties a totes hores". Per això, defensa que la policia continuarà "controlant aquest tipus de turisme i duent a terme les accions que siguin procedent".

stats