Societat 13/11/2019

La policia i el metge forense contradiuen la versió de l'acusada de la mort de Paula Fornés

Els agents han assegurat que la conductora era "incapaç de pujar sola al furgó"

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaContinua el judici de l'acusada de la mort de Paula Fornés a sa Ràpita. Durant la jornada d'aquest dimecres, ha estat el torn de declaració dels policies que varen detenir la conductora i del metge que va examinar el cos de la jove. Els testimonis de la segona jornada del judici han contradit per complet la versió dels fets que exposà l'acusada.

Un dels agents ha assegurat que la conductora era "incapaç de pujar sola al furgó" per realitzar el primer test d'alcoholèmia i mostrava clars símptomes d'embriaguesa. A més, ha mantingut que la dona polonesa va ser informada sobre la possibilitat de realitzar una prova de contrastos després de donar positiu en les dues proves d'alcoholèmia, una de les quals realitzada en el lloc de la detenció i una altra en dependències policials. "Repetia en espanyol que volia parlar amb la seva filla" i es va acollir als seus drets, "però no va reiterar que volgués un intèrpret perquè entenia el que li dèiem", ha afirmat el policia en el judici.

Durant la seva declaració, l'agent ha afegit que la detinguda "primer va dir que era l'única conductora del vehicle, a la comandància va dir que anava amb la seva filla i més tard va assegurar que conduïa una tal Elena".

Un altre policia que va intervenir en el succés ha declarat que "la vàrem informar dels seus drets en la primera prova d'alcoholèmia a les 3.18 del matí, a les 8.00 hores la vàrem informar que estava acusada d'homicidi imprudent i vàrem tornar a llegir-li els seus drets, igual que més tard, davant la seva advocada d'ofici".

"No hem pogut constatar que la dona fes una telefonada o miràs el mòbil abans d'atropellar Paula, és difícil de saber", ha comentat durant la vista un dels policies que va investigar l'atropellament mortal de la jove.

Per la seva banda, el metge forense encarregat de l'autòpsia de Paula Fornés ha explicat que la jove va morir a l'acte a conseqüència del fort cop que rebé. A més, ha explicat que no es varen trobar marques de frenada ni cap símptoma que mostràs que la conductora intentà frenar la col·lisió.

stats