Cas Cursach
Societat 20/10/2022

Un policia assegura que les denúncies contra els locals de Cursach "desapareixien"

Ha assenyalat al subinspector Carlos Tomas com un dels culpables d'aquest fet

ARA Balears
1 min
Megapark, la macrodiscoteca a l’aire lliure que hi ha a l’Arenal.

PalmaUn testimoni del cas Cursach (que era agent de policia) ha denunciat que les denúncies contra els locals de l'empresari de l'oci nocturn mallorquí desapareixien quan arribaven a la caserna. Durant la seva declaració en la sessió del judici d'aquest dijous, ha assegurat que el subinspector Carlos Tomas –per al qual la Fiscalia demana sis anys i mig de presó– era el responsable de la suposada pèrdua de les denúncies contra els tiqueters del grup Cursach.

Davant aquesta situació, l'agent ha explicat que davant les reiterades ocasions en què les denúncies desapareixien quan arribaven a la caserna va decidir fotocopiar sempre la denúncia i avisar de la pèrdua reiterada de les multes o denúncies contra els locals del grup Cursach. "El nombre de denúncies que es posaven no corresponia mai amb el nombre d'expedients sancionadors que es tramitaven", ha testificat.

Durant la seva declaració ha assegurat, també, que un dia quan cercava material a la taula de Carlos Tomas va trobar "amagat davall un caramull de papers" un informe que l'agent havia elaborat denunciant la desaparició dels procediments jurídics contra els locals de Tolo Cursach.

A més, ha reiterat que només desapareixien les denúncies contra locals d'oci de Cursach, mentre que en els altres casos mai hi havia cap problema. A més, ha negat que dins el Grup d'Actuació Preventiva (GAP) hi hagués dos grups (un d'ells a favor de Cursach), però ha reiterat que les intervencions de Daniel Montesinos (també acusat i per al qual es demana una condemna de vuit anys de presó) sempre provocava polèmiques i tensions dins el grup a causa del tracte amb els locals d'oci nocturn.

stats