Polèmica
Societat 18/01/2023

Polèmica pels comentaris masclistes durant la retransmissió d’IB3 del pi de Pollença

"Baixa, que ells no van de bromes" i "ves a veure la padrina" foren algunes de les paraules de la presentadora

1 min
Desenes de joves intentaren coronar el pi dimarts horabaixa.

Palma"Aina, ves a Can Moixet, mira la retransmissió i descansa". "Baixa, que ells no van de bromes". "Ves a veure la padrina". Aquests són alguns dels comentaris masclistes que feu la presentadora d'IB3 durant la retransmissió del pi de Pollença quan una jove intentà coronar el pi. Les paraules han fet bullir les xarxes, on desenes de persones han mostrat suport a la pollencina i han titllat els fets de "masclistes i especialment greus".

Denúncia pública

Diverses activistes també s'han pronunciat al respecte. "La gravetat dels fets és que es descriu la participació de n'Aina com un fet únic i excepcional i no des de la lloança, sinó com un atreviment fora del rol que li correspon en aquesta festa com a dona", lamenta la politòloga experta en gènere, Neus Tur. Considera que "no té per què haver-hi una intencionalitat, però és una mostra més de com el patriarcat és inherent al nostre aprenentatge i al que esperam de cada persona".

La presentadora, Àngela Alfaro, que no ha volgut "entrar en polèmiques", només ha explicat que "els comentaris es deuen a una entrevista que se li havia fet abans, on ella parlava que encara no havia anat a veure la seva padrina". Alfaro ha admès que "la jove està en el seu dret" d'haver-se sentit menyspreada, tot i que ha mantingut que "s'ha de veure tota la retransmissió per entendre-ho".

La jove pollencina ha repiulat les mostres de suport: “Aquesta tal Aina era jo, i agraesc moltíssim el teu comentari, no entenc com una reportera d’IB3 amolla això per la boca”.

stats