Sant Antoni
Societat 18/01/2023

El pollencí Sergi Gómez corona el pi de Sant Antoni

És la cinquena vegada que aconsegueix pujar-hi, i enguany ho ha fet passades les 00.30 h

2 min
Sergi Gómez corona el pi de Sant Antoni

PalmaEnguany la pujada al pi de Sant Antoni a Pollença ha estat una de les més complicades i també esperades. Marcada per dues calabruixades, la pujada semblava que no es faria realitat fins que, passada la mitjanit, concretament a les 00.30 hores, el pollencí Sergi Gómez va aconseguir arribar fins a dalt i obrir la bossa de confeti. És la cinquena vegada que Gómez, de 29 anys, aconseguia pujar-hi, després d'haver-ho fet el 2011, el 2013, el 2015 i el 2017.

Sergi Gómez en el moment en què va obrir la bossa de confeti

Tot i que l'Ajuntament va demanar aturar la festa, Gómez va aconseguir coronar-lo quinze minuts després d'haver-se donat per finalitzada la celebració. Després de tres anys d'aturada pandèmica, els pollencins gaudiren amb gran eufòria de l'espectacle durant més de quatre hores i, al ritme de "no en volem cap que no sigui dels nostros", aclamaven els que intentaven coronar el pi.

Ni la pluja ni el cansament impediren que els centenars de persones que participaven de la festa deixassin de fer trull. Això sí, en el moment de la calabruixada que caigué devers les 22 hores del vespre, alguns espectadors es retiraren i la plaça quedà una mica més buida. La gresca continuà durant prop de tres hores més per als que quedaren i pogueren veure com Gómez rompia la bossa de confeti.

La polèmica del saïm

Més enllà de la pluja i del cansament, els que intentaven coronar el Pi es trobaren amb un inconvenient afegit: el suposat sabotatge d'algun participant que cobrí la part alta de l'arbre amb saïm, desobeint el protocol, que sols permet el sabó.

Encara que ningú no va veure la malifeta, regidors, participants i mitjans de comunicació confirmaven que el saïm havia complicat la pujada, mentre que, per xarxes, hi hagué pollencins que defensaren que es tracta d'una excusa recurrent que sorgeix cada any dels comentaris populars.

La polèmica del saïm

De Ternelles a la plaça Vella

Després de prop de cinc hores de camí, a les 19.30 hores el pi arribava estirat per centenars de pollencins a la plaça Vella, que ja era plena d'espectadors preparats per veure els joves intentar coronar l'arbre. "Hem arribat bé i sense gairabé cap incident", celebrava el regidor de Cultura, Josep Marquet, després de recordar els incidents ocorreguts altres anys com el del 2018 on el pi es va xapar poc abans d'arribar a la plaça.

Els darrers minuts del trajecte foren, com sempre, els més complicats, ja que el pi, que enguany era de 21 metres, ha de passar per les dues darreres corbes, les més tancades de tot el camí. Enguany però, els voluntaris se'n sortiren quasi sense sorpreses. En el darrer tram, tres metres de ramal es romperen i reduiren l'arbre a 19 metres.

stats