Societat 28/03/2021

El ple de l'Ajuntament de Palma reprova les infantes Helena i Cristina per vacunar-se

Cort farà arribar la decisió aprovada per Unides Podem, MÉS i el PSIB a la Casa Reial

2 min
Les infantes Elena i Cristina.

El ple de l'Ajuntament de Palma ha reprovat aquest dijous, a proposta de MÉS i Unides Podem, les infantes Helena i Cristina per haver-se vacunat "abans del moment en què els tocava segons el pla de vacunació", perquè ho varen fer a Abu Dhabi aprofitant un viatge per veure Joan Carles I, que també es va vacunar contra el coronavirus al mateix país, en el qual resideix des de l'agost. La iniciativa ha rebut el suport del PSIB i el rebuig del PP, Ciutadans i Vox, però el partit taronja ha votat a favor de fer arribar la decisió del ple al govern espanyol i a la Casa Reial.

"Si jo o qualsevol regidor ens vacunàssim en un altre país, es demanaria la nostra dimissió en bloc", ha afirmat el tinent de batle de Benestar Social a Cort i coordinador de MÉS, Antoni Noguera, i s'ha demanat per què alguns càrrecs han d'assumir responsabilitat i les infantes no. El mateix ha comentat sobre la regularització fiscal que va fer Joan Carles I. La moció presentada també tornava a demanar substituir el nom de la plaça de Joan Carles I de Palma pel de plaça de les Tortugues. El PSIB, però, hi ha votat per tercera vegada en contra, amb l'oposició, i les dues formacions han quedat soles. Noguera també ha recordat que el ple de Cort va acordar que els polítics dimiteixin en cas d'incomplir el protocol de vacunació, i ha criticat que l'oposició no vulgui reprovar les infantes.

El regidor de Participació Ciutadana i portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha considerat que l'Estat té un problema amb la corrupció, perquè és un fenomen "històric" i present. Per això, ha defensat que cal fer reprovacions públiques per part de les institucions per condemnar-la. "Les infantes s'han de reprovar perquè en plena crisi han incomplert els protocols de vacunació gràcies a la seva posició", ha dit.

El regidor de Ciutadans, Alejandro Escriche, ha admès que la vacunació de les infantes no és "estètica" i que no li agrada, però ha apuntat que no han rebut cap vaccí espanyol com "sí que ho han fet alts càrrecs polítics". "Hauríem de reprovar Francina Armengol perquè no és estètic que assisteixi a un dinar", ha dit. El regidor de Vox, Fulgencio Coll, ha defensat les infantes dient que "possiblement" varen ser vacunades "per precaució", i ha carregat contra els polítics del Consell de Mallorca que es varen vacunar el primer dia de la campanya. Respecte del canvi de nom de la plaça de Palma dedicada al rei emèrit, Fulgencio ha comentat que Joan Carles fou una "peça clau" de la democràcia i que això és un motiu "de pes" a favor seu.

stats