Política 29/01/2021

Els polítics de l'Ajuntament de Palma hauran de dimitir si incompleixen el protocol de vacunació

Totes les formacions ho han acordat així a petició d'una moció de Ciutadans

1 min
Façana de l'Ajuntament de Palma.

Tant de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma (PSIB, MÉS i Podem) com els partits de l'oposició (PP, Ciutadans i Vox) han assumit el "compromís ètic" de demanar la dimissió o destituir qualsevol càrrec públic que incompleixi el protocol de vacunació contra el coronavirus. Totes les formacions varen aprovar per unanimitat en el ple de Cort de dijous una moció presentada per Ciutadans amb l'objectiu d'evitar que regidors i alts càrrecs es puguin aprofitar de la seva posició.

En el text de la moció s'indica que, d'aquesta manera, s'evitaran els comportaments polítics "molt greus" que s'han anat produint pel que fa a l'incompliment del protocol per part d'un conseller i diversos funcionaris de la Conselleria de Salut de Múrcia. També s'hi recorda que batles de distints colors polítics s'han vacunat en contra de la normativa.

En el document també es critica la "falta d'informació" donada pel Ministeri de Sanitat, per la qual cosa s'insisteix en la necessitat de disposar d'un pla de vacunació estatal urgent coordinat amb totes les comunitats autònomes.

stats