Societat 10/08/2018

La platja del Trenc ha reculat quasi sis metres els darrers 60 anys

La influència de turistes sense control i la petjada humana han originat una ràpida degradació d'aquesta zona natural protegida

A.b.
1 min
La zona natural d'Es Trenc no està tan protegida de la influència humana.

Ses SalinesUna anàlisi de l'evolució històrica de la línia de costa entre 1956 i 2015 mostra una erosió continuada de la platja del Trenc.

L'afluència excessiva d'usuaris, uns accessos no regulats, una neteja mecànica i la retirada inadequada de les bermes de posidònia oceànica, la construcció de quiosquets en el front dunar i la manca d'ordenació i gestió integral de l'espai han donat lloc a un accelerat procés de degradació de la zona, segons publica un estudi de la Universitat de les Illes Balears.

L'estudi s'ha realitzat amb l'ajuda d'un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) amb una altra eina anomenada DSAS (Digital Shoreline Analysis System).

Els paràmetres han resolt una reculada mitjana de la línia de costa de 5,72 metres, amb una tendència erosiva general de tota la platja, tant per la retirada mecànica de les bermes de posidònia com per l'impacte dels usuaris amb l'obertura de nombrosos camins interiors al sistema dunar.

stats