Societat 03/01/2020

Les plaques solars de les pime redueixen l'emissió de gairebé 2.000 tones de gasos en un any

Des del 2014 el Govern ha oferit ajudes per fomentar aquestes instal·lacions

Ara Balears
1 min
Una de les plaques instalades a la teulada de la fàbrica, subvencionades pel Govern.

PalmaLes plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum instal·lades per les petites i mitjanes empreses de les Balears han contribuït a reduir l'emissió de 1.960 tones de gasos d'efecte d'hivernacle a l'atmosfera l'any. Aquest és el resultat d'un estudi que ha analitzat l'impacte de les ajudes per fomentar la instal·lació d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum a les empreses i associacions empresarials de les Illes, segons ha informat el Govern de les Illes Balears en un comunicat.

El programa d'ajudes a les Illes va començar l'any 2014 i, fins al mes de novembre del 2019, la Direcció General de Fons Europeus del Govern ha justificat davant la Unió Europea un total de 90 projectes que han permès incrementar la capacitat de producció d'energia renovable en 1,8 de megawatts i reduir l'emissió de gasos efecte d'hivernacle 1.960 tones cada any.

Segons el comunicat, les empreses beneficiàries d'aquestes ajudes han reduït el consum energètic un 24% aproximadament, la qual cosa repercuteix de manera directa en una caiguda de la factura elèctrica. Les Illes Balears destinen un 42,2% de la seva assignació total de fons europeus Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) a projectes de creixement sostenible i de lluita contra el canvi climàtic. Així, són la comunitat autònoma que major percentatge de fons europeus destina al creixement sostenible i a la lluita contra el canvi climàtic.

stats