Societat
Societat 26/09/2023

La planta d'hidrogen verd de Lloseta no arranca un any i mig després de la seva inaguració

Les instal·lacions no varen funcionar més enllà del període de prova

1 min
Instal·lacions de la planta de Lloseta

PalmaEl Govern no pot confirmar la data de posada en marxa de la planta d'hidrogen verd de Lloseta. Així ho ha confirmat aquest dimarts el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz, després de visitar les instal·lacions.

La planta de Lloseta fou inaugurada el mes de març de 2022 i, segons ha confirmat el conseller, "la planta no va passar el període de prova i es va aturar perquè s'hi varen detectar errades". Cal recordar que el fabricant, l'empresa Accelera, va detectar un problema de disseny de l'electrolitzador no només a Lloseta, sinó a tots els de la mateixa sèrie, i va recomanar la paralització del seu funcionament. Des de llavors no ha arribat a generar les molècules d'hidrogen verd. La previsió era arribar a les 300 tones anuals.

El conseller ha destacat que "el projecte Power to Green Hydrogen Mallorca és estratègic per al Govern. Apostam per les energies verdes, per la descarbonització i per la diversificació de la indústria". Sáenz de San Pedro ha assegurat que "a diferència de l'Executiu anterior, que es feia moltes fotos i s'amagava quan venien els problemes", aquest Govern vetla "de manera efectiva" per la posada en marxa del projecte.

De moment no es pot avançar cap data, però asseguren des del Govern que l'objectiu és que es posi en marxa en els mesos vinents i que sigui com més aviat millor.

stats