Societat 30/06/2020

El Govern treballa amb els touroperadors britànics per rebre turistes anglesos a partir de la setmana que ve

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, assegura que el pla pilot "ens ha posicionat al centre d'Europa"

K. O.
2 min
El personal de Riu ha rebut entre aplaudiments els primers hostes de la temporada

PalmaEl Govern està treballant amb els touroperadors britànics per rebre turistes anglesos a partir de la setmana que ve, segons ha explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en el ple del Parlament d'aquest dimarts. De fet, l'Última Hora ha avançat que l'aixecament de la quarantena al Regne Unit ha produït un augment d'un 96% de les reserves turístiques a Mallorca.

La diputada del PP, Maria Salomé, però, ha criticat en el ple que el pla pilot turístic només ha beneficiat Mallorca perquè ha estat adreçat al mercat alemany, que té un pes molt inferior a la resta d'illes. Sobre això, Negueruela ha respost que el pla "ha demostrat a tots els mercats que estam en condicions d'obrir i que som una destinació segura", i ha lamentat que el PP no valori positivament la iniciativa, que "ens ha posicionat al centre d'Europa".

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, aquest dimarts en el ple del Parlament.

El conseller ha informat que 74 periodistes de set països diferents es varen acreditar per seguir la presentació del pla i que més de 60 milions de persones del Regne Unit i Alemanya s'han assabentat de la posada en marxa del pla pilot turístic. "Hem estat notícia en els principals diaris internacionals, com ara el New York Times, Le Parisien i la revista Time, que s'han fet ressò de la nostra iniciativa", com ha explicat Negueruela, afegint que les Balears han estat pioneres a l'Estat a rebre turistes internacionals.

Negueruela ha recordat que l'impacte mediàtic que ha tingut la iniciativa en la premsa internacional equival a una campanya publicitària de 35 milions d'euros. El pla pilot per obrir les Balears al turisme alemany, que havia de durar quinze dies i repartir gairebé 11.000 visitants entre totes les illes, va quedar reduït a tan sols una setmana amb sis vols a Mallorca i un a Eivissa que arribaran a dur unes 1.400 persones. La tardança del govern espanyol a l'hora d'autoritzar-lo i la decisió d'avançar l'obertura de les fronteres internacionals a dia 21 va acabar escurçant el pla pilot, però no li va treure efectivitat mediàtica.

stats